L’any 2016 comença amb bones perspectives per a l’R3

A Centelles, el passat dia 11 de febrer es va reunir per primera vegada la comissió de treball sorgida a partir del debat al ple de gener (des d’abril de 2015 hi ha una moció aprovada per tots els grups demanant millores a l’estació) i integrada per membres de l’equip de govern , d’Ara Junts per Centelles i de Perquè no ens Fotin el Tren. En aquesta reunió, l’Alcalde va explicar les obres que s’han de fer perquè l’estació sigui totalment accessible i el compromís de RENFE de presentar ben aviat un projecte de remodelació de l’estació.

A Torelló, el passat divendres dia 2tren6 de febrer, l’equip de govern es va comprometre a presentar d’aquí a un parell de mesos el projecte d’adequació de l’espai de darrere l’Estació com a aparcament. L’espai, situat a l’avinguda dels Pirineus, facilitaria l’aparcament als usuaris del tren (especialment els que venen des de Sant Vicenç, Sant Pere i des dels diferents pobles de La Garrotxa) i permetria evitar el col·lapse i els problemes de trànsit que es generen en el moment d’arribada d’alguns trens a la plaça del davant de l’Estació.

I, finalment, aquest dilluns hi va haver una primera trobada amb el nou Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Des del Grup es va fer èmfasi en tres aspectes: la racionalització dels horaris (document adjunt), l’accessibilitat de trens i estacions (document adjunt) i la solució de qüestions de funcionament ordinari que permetin generar una certa fiabilitat i confiança (puntualitat, increment del nombre de vagons en funció del nombre d’usuaris –divendres a la tarda per tornar de Barcelona; diumenge a la tarda per baixar cap a Barcelona…). En relació a la racionalització dels horaris, el Conseller es va comprometre a fer una proposta durant aquest any 2016. Pel que fa a les millores, el Conseller va explicar que la R3 és una línia on tenen clar que cal intervenir de forma prioritària, conjuntament amb la R4, la R11, la R15 i la R16, i que, per tant, tindrà un pla de millora específic.

Som conscients que totes aquestes propostes de millora es troben en una fase molt inicial (redacció de projectes i propostes) però des del Grup continuarem vetllant i pressionant perquè les institucions i organismes implicats les executin.

Torelló, 1 de març de 2016

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Reunions, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.