Valoracio del desdoblament anunciada pel Conseller Santi Vila

El grup Perquè no ens fotin el tren valorem positivament la notícia anunciada pel conseller Santi Vila sobre el desdoblament parcial de la línia Rodalies 3 però volem fer diverses puntualitzacions:

  • Des de la dècada de 1980 s’ha anunciat diverses vegades el desdoblament de la línia i mai s’ ha portat a terme. Hi ha hagut moltes promeses incomplertes. Cal veure començar i acabar completament les obres.
  • S’ha anunciat un desdoblament parcial en tres petits trams que sumen 25 quilòmetres. Perquè la línia sigui eficaç i ofereixi un bon servei, cal desdoblar tot el tram Montcada – Torelló. Per les seves característiques orogràfiques, en el tram Torelló – La Tor de Querol cal fer millores del traçat per millorar velocitat.
  • El desdoblament només tindrà sentit si va acompanyat d’horaris cadenciats (trens regulars cada 15 minuts) per aprofitar al màxim els trams desdoblats i els creuaments en els de via única. A més, el cadenciament dels trens permet coordinar els horaris amb els serveis de bus que connecten amb les poblacions del territori on el tren no arriba.
  • Per reduir el temps de trajecte és necessari millorar la freqüència de pas dels trens pels túnels de Barcelona, col•lapsats per la circulació de trens de diverses línies de Rodalies.
  • Per aconseguir la freqüència anunciada de 4 trens per hora cal adquirir nous combois que s’hauran d’incloure en els pressupostos corresponents.
  • Cal solucionar altres problemes i mancances que el desdoblament no farà: horaris racionals i adaptats a la mobilitat real de les persones, puntualitat, accessibilitat per aconseguir un tren inclusiu, mala qualitat de la informació facilitada per megafonia i teleindicadors, gestió de les incidències, la comunicació cap a les persones usuàries…
  • És necessària una inversió en infraestructura més enllà del desdoblament: construcció i/o renovació de subestacions elèctriques, millorar el sistema de control i senyalització…
  • En definitiva, cal garantir que s’oferirà un bon servei i un transport públic de qualitat. Mentre no sigui així, el grup Perquè no ens fotin el tren continuarem lluitant per aconseguir-los.

Perquè no ens fotin el tren Línia Rodalies 3 19 de febrer de 2015

 

Us podeu descarregar el document “Valoració del desdoblament anunciada pel Conseller Santi Vila” al següent enllaç

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Desdoblament. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.