Manifest per una estació de tren a Vic amb les infraestructures adequades

Avui, dilluns dia 15 de setembre de 2014, fa dos anys que hi va haver un incendi al bar de l’estació de Vic. Aquest incendi va comportar que es tanquessin el bar, els lavabos i l’accés a l’estació des de l’aparcament i que l’ascensor deixés de funcionar.

Els usuaris i les usuàries del tren portem dos anys esperant que es facin les obres per recuperar el funcionament d’aquests serveis. En diverses ocasions, la darrera fa pocs dies, s’ha enunciat l’inici de les obres, però, per deixadesa i irresponsabilitat dels gestors de la línia (RENFE i ADIF) i dels polítics que dirigeixen les administracions públiques, aquestes no s’han realitzat.

A aquests desperfectes, s’hi han d’afegir d’altres mancances de l’estació de Vic com les plantes i arbres que han crescut a la marquesina; la brutícia que cau des de les passarel·les a sobre dels usuaris quan són a les andanes; la manca de manteniment de les baranes de les passarel·les; els excrements d’ocells acumulats en els elements arquitectònics de les andanes (llums i panells informatius); el gran nombre d’ocells que viuen dins del reixat de les marquesines; els llums de les andanes, que estan encesos tot el dia, amb el cost econòmic i el malbaratament energètic que això suposa; les portes d’accés a l’estació i a les andanes que no tanquen; els establiments comercials tancats per problemes amb les licitacions; el mal estat del fals sostre del vestíbul; la manca d’una sala d’espera climatitzada; la manca d’escales automàtiques de baixada i el mal funcionament de la megafonia i els panells informatius, que no avisen amb temps suficient.

El col·lectiu “Perquè no ens fotin el tren” reivindiquem que les estacions estiguin dotades de les infraestructures adequades i reclamem a ADIF i Rodalies de Catalunya que duguin a terme les millores necessàries a l’estació de Vic de manera imminent. Així mateix, instem l’Ajuntament de Vic perquè vetlli que les obres es facin amb la màxima celeritat possible per evitar més problemes als usuaris i l’augment del desprestigi d’un servei tan necessari per a la nostra comarca i comarques veïnes com és el tren.

Col·lectiu “Perquè no ens fotin el tren”

Vic, 15 de setembre de 2014

Us podeu descarregar el manifest en el següent enllaç

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Estat estacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.